ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ AKREDİTASYONU ÖĞRENCİ GRUP HAREKETLİLİĞİ

Gaziantep Lisesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Polonya’nın Lodz kentinde bulunan SZKOLA PODSTAWOWA adlı okula 8-12 Mayıs 2013 tarihleri arasında “Sosyal Dahil Etme” temalı bir grup öğrenci hareketliliği projesi gerçekleştirdi.

Söz konusu proje faaliyeti süresince öğrenciler, sosyal dahil etme, çeşitllik konularında çalışmalar gerçekleştirerek bu konularda farkındalık kazanmış, faaliyetin gerçekleştirildiği  okulda derslere katılarak farklı bir eğitim sistemini gözlemleme fırsatı bulmuş, kültürel paylaşımlarda bulunarak hem kültürünü tanıtma hem de Polonya kültürünü tanıma şansını elde etmiş, kültürlerarası öğrenme ve kültürel etkileşimde bulunma gibi konularda yeterlilikler kazanmışlardır. Proje faaliyetleri sırasında Polonyalı ev sahibi  okulun bölgemizde yaşanan deprem felaketinden haberdar olmaları,bu konuda empati kurmaları ve  depremzedeler için okul içinde bir yardım kampanyası düzenlemeleri ve bu kampanyada topladıkları miktarı Türk proje ekibine teslim etmeleri Türk öğrencileri oldukça etkilemiş ve mutlu etmiştir. Toplanan nakdi yardım depremzedelere ulaştırılması için AFAD döviz yardım kampanyası  hesabına yatırıldı.

26.05.2023 1170

01-06-2023