Gaziantep Lisesi

Vizyon: OKULUMUZU GAZİANTEP’ İN NİTELİKLİ EĞİTİM VEREN LİSELERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRMEK.

Misyon: GAZİANTEP LİSESİ OLARAK; ÖĞRENCİLERİMİZİ; ATATÜRK İLKE VE İNKILÂPLARINA BAĞLI; CUMHURİYET İLKELERİNDEN ÖDÜN VERMEYEN; ÇALIŞKAN, BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ TÜM İNSANLIK YARARINA KULLANAN; POZİTİF DÜŞÜNEN, KABİLİYET VE YETENEKLERİNE UYGUN BİREYLER OLARAK, BİLGİYE ULAŞMA YOLLARINI ÖĞRETEREK, YETİŞTİRMEKTİR

Başarılar: Okulumuz Gaziantep Lisesinin tarihi oldukça eskiye dayanır. 1911 yılında “Ayn-ül Marif İdadisi” olarak açıldı. 1913 yılında Ticaret İdadisi, 1922 yılında Sultaniye ‘ye dönüştürülmüştür. Cumhuriyetimizin kuruluşu ile 1923 yılında Lise adını almış, ancak 1933 yılına kadar ortaokul olarak eğitim ve öğretim yapmıştır. 1 Şubat 1933 yılında Atatürk’ün direktifleri ile bugünkü niteliğine kavuşmuştur. Bugün kullanılmakta olan merkez bina 1962 yılında yapılmıştır.2008 yılında İl Özel İdaresi tarafından spor salonuna geçit bölümü yıkılarak ek bina yaptırılmıştır. Gaziantep Lisesi kurulduğu günden beri yalnız Gaziantep Şehrine değil, bulunduğu bölgeye hizmet etmiştir. Bu işlevinden dolayı 1966 yılında pansiyon binası yapılarak faaliyete geçmiştir. 1977 yılından itibaren kısa bir süre faaliyet göstermeyen pansiyon 1981 yılında yeniden hizmete açıldı. Şu anda 140 kapasitesiyle hizmet vermektedir. Bunun yanında okulumuz idare ve derslik olarak kullanılan üç bina ve kapalı spor salonu ile eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bilim ve kültürel alanda Gazi şehrimizin gurur kaynağı olan lisemizin başarı grafiği oldukça yüksektir. Sportif faaliyetlerde de övünme kaynağımız olan okulumuz voleybol, basketbol, hentbol, futbol, bisiklet, masa tenisi gibi sportif alanlarda aldıkları kupa ve şiltlerle okulumuzda bir müze oluşturulmuştur. Okulumuz 1992-1993 öğretim yılında ağırlıklı yabancı dil uygulama okulu, 1993-1994 yılında bilgisayar geliştirme proje okulu olarak uygulamalar yapmış 2010/2011 eğitim öğretim yılına kadar genel lise olarak öğrencilerini daha nitelikli yetiştirme çabasına devam etmektedir. Ancak tüm genel liselerin anadolu lisesine dönüştürülmesi genelgesi kapsamında okulumuzun türü Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiş olup 2010/2011eğitim öğretim yılından itibaren Anadolu Statüsünde eğitim öğretime devam edecektir.Gaziantep ilinin en geniş öğrenci mevcutlu lisesi olan okulumuzdan bugüne kadar alanlarında duayen birçok ünlü isim mezun olmuştur. 77 yıllık bir geçmişi olan okulumuzda bugüne kadar yirmi altı müdür görev yapmıştır.

Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

Telefon - 0(342) 231 35 72

WEB - https://gazianteplisesi.meb.k12.tr

Adres - BAHÇELİEVLER MAH. ATATÜRK BUL. GAZİANTEP LİSESİ NO: 141 ŞAHİNBEY / GAZİANTEP

Yatakhane Koğuşu :1

Yerleşim Yeri - BAHÇELİEVLER MAH. ATATÜRK BULVARI NO :1 ŞAHİNBEY/ GAZİANTEP